Fotball i Europa

Fotball er en av de største idrettene i Europa, og også en av idrettene der det er mest penger. De beste spillerne kan ha skyhøy lønn, særlig i de store ligaene. Engelske Premier League er den største og viktigste fotballigaen i Europa, og lagene i Premier League har fans over hele verden. Premier League er også den mest verdifulle ligaen, og kampene derfra sendes på TV i mange land.

Tyske Bundesliga er også en av de mest populære og verdifulle fotballigaene i Europa. Mange norske spillere drømmer om å spille enten i Premier League eller i Bundesligaen, og for noen nordmenn blir drømmen virkelighet. Flere av Norges mest kjente fotballspillere har spilt enten i England eller i Tyskland, og noen av dem har gjort stor suksess på kjente lag. Mest kjent er kanskje Ole Gunnar Solskjær, som skåret mange viktige mål for Manchester United.

Italienske Serie A er en annen liga som har mange fans og TV-seere i hele Europa. Den spanske toppserien La Liga regnes også blant de mest verdifulle sportsligaene i verden, og de store spanske lagene har supporterklubber langt utenfor landets grenser. Selvsagt spilles det også fotballigaer i andre europeiske land, men de fleste ligaene har bare nasjonal interesse. Bare de store ligaene evner å fenge folk også i andre land. Kamper både fra Premier League, Bundesliga, Serie A og La Liga kan følges på norske TV-kanaler, men enkelte av disse kanalene krever at du tegner et eget abonnement. Nivået i alle disse ligaene er høyt, og kampene kan være veldig spennende.