Fotball i Norge

Fotball er en av de mest spilte idrettene i Norge, og det er også en av de idrettene som har flest tilskuere, både på stadion og foran TV-skjermen. Bare vinteridrett kan konkurrere med fotball i tilskuertall. Fotballsupportere følger laget sitt i motgang og medgang, og engasjerer seg følelsesmessig i oppturer og nedturer. Mange supportere føler at de nærmest er lagets tolvte spiller under kampene.

Herrelandslaget i fotball har ikke lyktes med å kvalifisere seg til store mesterskap på en stund, men nordmenn er alltid optimistiske og håper på suksess neste gang. Tippeligaen er den mest populære fotballigaen i Norge, selv om førstedivisjon også har mange tilskuere. Lenger ned i divisjonene er det mest lokale supportere som møter opp på kampene, selv om også lokaloppgjør i lavere divisjoner kan være spennende.

Norge har fått fram mange gode spillere gjennom årene. Flere av dem har gjort suksess i utlandet. Denne sesongen er femten år gamle Martin Ødegård en av spillerne som har fått mye omtale. Da kan kom inn på elitelaget til Strømsgodset sesongen 2014, ble han den yngste spilleren i Tippeligaen noensinne. Han ble også den yngste målskåreren i Tippeligaens historie, og nå har han blitt tatt ut til landslaget.