Kjente fotballspillere som bruker Adidas

Adidas og Nike dominerer markedet for fotballsko. De to produsentene har til sammen 70 % av markedet for fotballsko. For å øke salget og fremme merkene sine, sponser selskapene ulike spillere og lag. Når en kjent spiller bruker skoene fra et foretak, blir skoene vist på TV både under kamper og intervju, og hver gang spillerne viser seg i media og har på seg klær eller sko med en logo på, reklamerer de automatisk for merket. Kjente idrettsutøvere er også ideelle å bruke i reklamefilmer, ettersom de tiltrekker seg mer oppmerksomhet enn for eksempel skuespillere.

Den mest profilerte spilleren som bruker Adidas fotballsko er kanskje Lionel Messi. Han har blant annet vunnet Gullballen fire ganger, og er kjent i mange land verden over. Dermed er han en perfekt talsperson for Adidas og skoene deres. Messi er den andre fotballspilleren, etter David Beckham, som har fått sin egen signaturserie med sko fra Adidas, og hver gang Messi gjør noe stort, strømmer fans og spillere til for å kjøpe sko av samme merke som han bruker.

Gareth Bale er en annen fotballspiller som bruker sko fra Adidas. Mesut Özil blir også sponset av Adidas. I Norge er det ingen enkeltspillere som blir sponset av selskapet, men mange av de norske eliteserieklubbene har avtaler med Adidas. Adidas opplevde sterk økning i salget i forbindelse med fotball-VM 2014. Salget økte spesielt mye i Sør-Amerika. Når de store stjernene viser seg i klær og sko med selskapets logo, får produsenten gratis reklametid på TV, blant annet under viktige arrangement som VM.