UEFA Champions League

UEFA Champions League er en årlig turnering som arrangeres av de europeiske fotballforbundet UEFA. Turneringen starter på sensommeren, og varer til mai året etter. Klubber som gjør det bra i de nasjonale ligaene deltar i turneringen. 22 lag kvalifiserer seg automatisk, mens andre lag spiller kvalifiseringsrunder om de 10 siste plassene. Turneringen består av tre deler. Først spilles doble utslagskamper om de 10 siste plassene i turneringen. Deretter starter gruppespillet for de 32 kvalifiserte lagene.

Etter gruppespillet spilles åttendedelsfinaler og semifinaler som doble utslagskamper. Finalen spilles som enkeltkamp på en nøytral bane. Under gruppespillet er lagene inndelt i åtte grupper med fire lag i hver gruppe. Alle lagene møtes to ganger hver, en gang på bortebane og en gang på hjemmebane. De to beste lagene fra hver gruppe kvalifiserer seg til åttendedelsfinalene.

Både supportere, eksperter og kommentatorer spekulerer i hvem som skal vinne. Spekulasjonene kan starte lenge før turneringen, med analyser av lagene og spillerne. Sesongen 2013/14 var det det spanske laget Real Madrid som vant turneringen. De ligger også høyt på rankingen denne sesongen, sammen med lag som Bayern München, Barcelona, Chelsea og Manchester City. Men det kan alltid dukke opp overraskelser i turneringer.

Sesongen 2014/15 er den tjuetredje sesongen siden turneringen skiftet navn til Champions League. Dette er den første sesongen der alle lagene må overholde de finansielle Fair Play reglene til UEFA. UEFA avgjorde i juli at lag fra Ukraina og Russland ikke vil bli trukket mot hverandre inntil videre, på grunn av de politiske urolighetene mellom landene. Norske lag har ikke klart å kvalifisere seg til gruppespillet i Champions League på mange år, men de beste norske lagene spiller kvalifisering, og en dag kommer sikkert en norsk klubb til å komme seg til ligaen igjen. Fram til da får norske supportere heie på sine utenlandske favorittlag.